GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit is mogelijk als er voldoende ruimte is bij de open haard of kachel. De trend om de schoorsteen vanuit de binnenkant te reinigen wint aan terrein. Deze methode is bijzonder effectief als er genoeg ruimte is rondom uw open haard of kachel.

Onze deskundige schoorsteenvegers maken gebruik van geavanceerde veeginstrumenten en kwalitatief hoogwaardige borstels, speciaal ontwikkeld voor deze interne methode. Wat onderscheidt deze aanpak van traditionele methoden? Het antwoord is eenvoud: efficiëntie.

De gevaren en uitdagingen van het beklimmen van daken worden volledig geëlimineerd. Het nauwlettende toezicht tijdens het reinigingsproces vanuit de binnenzijde verzekert een gedetailleerde en zorgvuldige reiniging.

Indien er onverwachts veel roet of ander afval loskomt, kan de schoorsteenveger direct reageren, waardoor uw woonruimte schoon en netjes blijft. Na deze uitvoerige reiniging is uw haard of kachel weer klaar om veilig en efficiënt te branden.

Mocht u zich afvragen of uw schoorsteen geschikt is voor deze aanpak, dan staan wij klaar voor advies en eventuele inspecties.

Wilt u uw schoorsteen vegen van binnenuit? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Spijkenisse via 0181 202 895. Wij helpen u graag!

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In bepaalde situaties, zoals bij zeer schuine daken of onvoorspelbare weersomstandigheden, kan het riskant zijn voor een schoorsteenveger om het dak te beklimmen. Hier biedt de interne reinigingsmethode uitkomst.

Maar de voordelen strekken zich verder uit dan alleen de veiligheid van de professional. Door de binnenkant van uw schoorsteen consequent te onderhouden, vermindert u het risico op ophopingen die brandgevaar kunnen vormen, zoals creosoot.

Daarnaast kunnen er verrassende obstakels zijn, zoals vogelnesten. Vogels zoeken vaak de bescherming van schoorstenen op voor hun nesten, wat niet alleen de efficiëntie van uw schoorsteen vermindert, maar ook levensgevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging kan veroorzaken.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller
Hoewel het traditionele schoorsteenonderhoud doorgaans vanaf het dak werd uitgevoerd, maken moderne technologie en gereedschap het nu mogelijk om dit even effectief vanuit de woonkamer te doen.

Deze innovatieve methode verwijdert de behoefte aan tijdrovende en potentieel gevaarlijke voorbereidingen. Hierdoor kan het reinigingsproces sneller aanvangen en, in veel gevallen, sneller worden afgerond. Dit kan resulteren in zowel een schonere schoorsteen als mogelijke kostenbesparing voor u.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Hoewel het traditionele schoorsteenonderhoud doorgaans vanaf het dak werd uitgevoerd, maken moderne technologie en gereedschap het nu mogelijk om dit even effectief vanuit de woonkamer te doen.

Deze innovatieve methode verwijdert de behoefte aan tijdrovende en potentieel gevaarlijke voorbereidingen. Hierdoor kan het reinigingsproces sneller aanvangen en, in veel gevallen, sneller worden afgerond. Dit kan resulteren in zowel een schonere schoorsteen als mogelijke kostenbesparing voor u.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Met de juiste vaardigheden, training en gereedschap kan een schoorsteen even effectief gereinigd worden vanuit het interieur als vanaf het dak. We verzekeren dat ons deskundige team elk project afrondt met een onberispelijke aandacht voor detail.

Wij begrijpen het belang van het hebben van een schone en veilige schoorsteen, zodat u na onze dienst zonder zorgen kunt ontspannen bij uw haard of kachel.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Het is cruciaal dat er een onbelemmerde toegang tot de schoorsteen bestaat voor deze methode. Als dit is vastgesteld, zal de schoorsteenveger gebruik maken van een reeks geavanceerde gereedschappen.

Door gebruik te maken van aanpasbare veegstokken, die kunnen worden verlengd of verkort naar behoefte, kan de veeger de volledige schoorsteen reinigen, van de basis tot de top.

Interesse in onze diensten? Neem contact op via 0181 202 895. Ons team bij Schoorsteenveegbedrijf Spijkenisse is altijd bereid te helpen!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Spijkenisse? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Spijkenisse.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Spijkenisse.

Werkwijze Schoorsteenveger Spijkenisse

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Spijkenisse via 0181 202 895. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Spijkenisse op 0181 202 895.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Spijkenisse via 0181 202 895.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Spijkenisse via 0181 202 895.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Spijkenisse

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Spijkenisse heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Spijkenisse

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Spijkenisse

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Spijkenisse nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Spijkenisse

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Spijkenisse mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Spijkenisse

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button